Gratis

Museum Nederlands Fotomuseum Rotterdam

Nederlands Fotomuseum

Het Nederlands Fotomuseum is het nationale museum voor fotografie met een indrukwekkende collectie van meer dan 5,5 miljoen beelden.

Dit is Cas

15 september t/m 13 januari 2019

Cas Oorthuys (1908-1975) heeft vrijwel altijd aan een stuk door gefotografeerd. Meestal ging hij de deur uit met twee tot drie camera’s om zijn nek, en soms meer. Hij laat een archief achter van bijna een half miljoen foto’s. Zoals landschapsschilders uit de zeventiende eeuw eeuwenlang het beeld van Nederland bepaalden, doet Cas Oorthuys dat met fotografie: met veel wind en water, imposante wolkenluchten en een open, opgeruimd landschap. In het Nederlands Fotomuseum ziet u de langverwachte overzichtstentoonstelling van deze fotograaf, optimist, wereldreiziger en familieman. 


Over het Nederlands Fotomuseum

Het Fotomuseum heeft ruim 130 archieven van Nederlandse fotografen in het bezit. Dit zorgt voor een rijk en bijzonder overzicht van ruim 100 jaar aan Nederlandse fotogeschiedenis. Denk aan Ed van den Elsken, Aart Klein, Cas Oorthuys en Frits Rotgans.

Informatie

U bespaart € 12,-
Op max. 1 ticket per VIP-KAART
Let op alleen op vertoon van uw VIP-KAART

Praktische informatie

Locatie: Nederlands Fotomuseum
Adres: Wilhelminakade 332, Rotterdam
Telefoonnummer: 010 203 04 05
Website: www.nederlandsfotomuseum.nl

Vergelijkbaar aanbod

© 2018 BankGiro Loterij N.V. De vergunning voor de loterij is afgegeven door de Kansspelautoriteit onder kenmerk 10235 d.d. 23/12/2016. 18+ Speel bewust