Gratis

Museum Rijksmuseum van Oudheden Leiden

Rijksmuseum van Oudheden

In het Rijksmuseum van Oudheden ziet u de archeologische rijkdommen van de Egyptenaren, de Klassieke Wereld, het oude Nabije Oosten en het vroege Nederland.

Al 200 jaar van nu

t/m 2 september

In deze grote overzichtstentoonstelling ziet u tweehonderd jaar geschiedenis van het Rijksmuseum van Oudheden. Wandel door twee eeuwen museumgeschiedenis, hoor verrassende verhalen en zie zeshonderd objecten die een opvallende rol in de geschiedenis hebben gespeeld. Krijg zicht op de veranderende wereld sinds de oprichting in 1818 en de manier waarop het museum daarin mee veranderde. Het verhaal krijgt gestalte met een mix van voorwerpen uit de eigen collectie en voorwerpen die in de loop der tijd naar andere musea zijn verhuisd. Ook ziet u talrijke depotvoorwerpen die voorheen nooit in het museum te zien waren.

Over het Rijksmuseum van Oudheden

De oudheid komt in dit museum tot leven met zo'n 180.000 objecten! Leer over oude beschavingen uit Egypte, de Klassieke Wereld, het oude Nabije Oosten en Nederland in de prehistorie, Romeinse tijd en middeleeuwen. De Egyptische collectie, met de tweeduizend jaar oude Egyptische tempel, behoort tot de tien belangrijkste Egyptische collecties in de wereld. In de entreehal van het museum kunt u dit indrukwekkende monument van alle kanten bekijken.

Bestelinformatie

U bespaart € 15,-
Op max. 1 ticket per VIP-KAART
Let op alleen op vertoon van uw VIP-KAART

Nog meer beleven in Leiden?

In onze online videoserie De Gids geven we u tips om nóg meer te beleven met uw VIP-KAART. Kijk onderstaande video voor de leukste uitjes in Leiden! Of lees het blog voor alle locaties op een rij.

  Praktische informatie

  Locatie: Rijksmuseum van Oudheden
  Adres: Rapenburg 28, Leiden
  Telefoonnummer: 071 516 31 63
  Website: www.rmo.nl

  Vergelijkbaar aanbod

  © 2018 BankGiro Loterij N.V. De vergunning voor de loterij is afgegeven door de Kansspelautoriteit onder kenmerk 10235 d.d. 23/12/2016. 18+ Speel bewust