Gratis

Museum Rijksmuseum van Oudheden Leiden

Rijksmuseum van Oudheden

In het Rijksmuseum van Oudheden ziet u de archeologische rijkdommen van de Egyptenaren, de Klassieke Wereld, het oude Nabije Oosten en het vroege Nederland.

Goden van Egypte

12 oktober t/m 31 maart

Het oude Egypte is doordrenkt van religie en magie. Verhalen over goden en de schepping bepaalden het wereldbeeld van de bevolking. In 'Goden van Egypte' ziet u meer dan vijfhonderd voorwerpen uit binnen- en buitenlandse musea die laten zien hoe groot de invloed van goden was op het leven van de oude Egyptenaren. U ziet onder andere imposante beelden van goden en godinnen, magische papyri, gouden sieraden en rijk beschilderde mummiekisten. Nooit eerder was een tentoonstelling van deze grote omvang geheel gewijd aan het oud-Egyptische godenrijk.

Over het Rijksmuseum van Oudheden

De oudheid komt in dit museum tot leven met zo'n 180.000 objecten! Leer over oude beschavingen uit Egypte, de Klassieke Wereld, het oude Nabije Oosten en Nederland in de prehistorie, Romeinse tijd en middeleeuwen. De Egyptische collectie, met de tweeduizend jaar oude Egyptische tempel, behoort tot de tien belangrijkste Egyptische collecties in de wereld. In de entreehal van het museum kunt u dit indrukwekkende monument van alle kanten bekijken.

Bestelinformatie

U bespaart € 15,-
Op max. 1 ticket per VIP-KAART
Let op alleen op vertoon van uw VIP-KAART

Nog meer beleven in Leiden?

In onze online videoserie De Gids geven we u tips om nóg meer te beleven met uw VIP-KAART. Kijk onderstaande video voor de leukste uitjes in Leiden! Of lees het blog voor alle locaties op een rij.

  Praktische informatie

  Locatie: Rijksmuseum van Oudheden
  Adres: Rapenburg 28, Leiden
  Telefoonnummer: 071 516 31 63
  Website: www.rmo.nl

  Vergelijkbaar aanbod

  © 2018 BankGiro Loterij N.V. De vergunning voor de loterij is afgegeven door de Kansspelautoriteit onder kenmerk 10235 d.d. 23/12/2016. 18+ Speel bewust