GRATIS

Museum Rijksmuseum van Oudheden Leiden

Rijksmuseum van Oudheden

In het Rijksmuseum van Oudheden ziet u de archeologische rijkdommen van de Egyptenaren, de Klassieke Wereld, het oude Nabije Oosten en het vroege Nederland.

Fascinatie voor Persepolis

t/m 6 mei

'Fascinatie voor Persepolis' gaat over Europese reizigers, fotografen en archeologen die in de voorbije eeuwen de ruïnes van Persepolis bezochten. Het is zonder twijfel een van de meest fascinerende archeologische sites uit de antieke wereld. De nieuwsgierigheid naar de monumenten ontstond in de veertiende eeuw, toen de eerste handelaren en diplomaten naar het verre Iran gingen reizen. Het Perzische paleiscomplex maakt nog steeds een overweldigende indruk op elke bezoeker die voor het eerst de grootse afmetingen en schoonheid van de monumenten ziet.

Over het Rijksmuseum van Oudheden

De oudheid komt in dit museum tot leven met zo'n 180.000 objecten! Leer over oude beschavingen uit Egypte, de Klassieke Wereld, het oude Nabije Oosten en Nederland in de prehistorie, Romeinse tijd en middeleeuwen. De Egyptische collectie, met de tweeduizend jaar oude Egyptische tempel, behoort tot de tien belangrijkste Egyptische collecties in de wereld. In de entreehal van het museum kunt u dit indrukwekkende monument van alle kanten bekijken.

Bestelinformatie

U bespaart € 15,-
Op max 1 ticket per VIP-KAART
Let op vergeet niet uw VIP-KAART mee te nemen

Nog meer beleven in Leiden?

In onze online videoserie De Gids geven we u tips om nóg meer te beleven met uw VIP-KAART. Kijk onderstaande video voor de leukste uitjes in Leiden! Of lees het blog voor alle locaties op een rij.

  Praktische informatie

  Locatie: Rijksmuseum van Oudheden
  Adres: Rapenburg 28, Leiden
  Telefoonnummer: 071 516 31 63
  Website: www.rmo.nl

  Vergelijkbaar aanbod

  © 2018 BankGiro Loterij N.V. De vergunning voor de loterij is afgegeven door de Kansspelautoriteit onder kenmerk 10235 d.d. 23/12/2016. 18+ Speel bewust