Gratis

Museum Het Scheepvaartmuseum Amsterdam

Het Scheepvaartmuseum

Het Scheepvaartmuseum bezit een van de grootste maritieme collecties ter wereld.

ms Oranje - Koers gewijzigd

t/m 18 juli

Tachtig jaar na de tewaterlating op 8 september 1938 spreekt het schip de ms Oranje door zijn iconische status en zijn veelbewogen geschiedenis nog steeds tot de verbeelding. Van luxe droomschip eind jaren ‘30 gebouwd voor de lijndienst tussen Nederlands-Indië en Nederland, naar hospitaalschip tijdens de Tweede Wereldoorlog. Na de oorlog ‘repatrieerden’ talloze personen met de Oranje van Indonesië naar Nederland op weg naar een nieuw ‘thuis’. De tentoonstelling, opgebouwd uit twee delen, belicht zowel de geschiedenis van het schip als persoonlijke verhalen van 'gerepatrieerden'.

Over het Scheepvaartmuseum

Het Scheepvaartmuseum toont vijf eeuwen aan maritieme geschiedenis, gevangen in een verzameling van ongeveer 300.000 objecten. Deze objecten komen van verzamelaars, rederijen en liefhebbers. Ze geven een goed beeld van de band van Nederland met de zee, de zee die ons land de Gouden Eeuw bezorgde.

Bestelinformatie

U bespaart € 16,50 per ticket
Op max. 1 ticket per VIP-KAART
Let op vergeet niet uw VIP-KAART mee te nemen

Beeld: Eddo Hartmann

Praktische informatie

Locatie: Het Scheepvaartmuseum
Adres: Kattenburgerplein 1, Amsterdam
Telefoonnummer: 020 523 22 22
Website: www.hetscheepvaartmuseum.nl

Vergelijkbaar aanbod

© 2019 BankGiro Loterij N.V. De vergunning voor de loterij is afgegeven door de Kansspelautoriteit onder kenmerk 10235 d.d. 23/12/2016. 18+ Speel bewust