Gratis

Museum Het Scheepvaartmuseum Amsterdam

Het Scheepvaartmuseum

Het Scheepvaartmuseum bezit een van de grootste maritieme collecties ter wereld.

Gamechangers | maritieme innovaties

t/m 1 juli

'Gamechangers' voert u langs 25 aansprekende innovaties uit de Nederlandse maritieme geschiedenis die naast de scheepvaart ook de Nederlandse samenleving hebben beïnvloed. Of mogelijk gaan beïnvloeden, want ook potentiele hedendaagse baanbrekers komen aan bod. Zo is een reconstructiemodel van 's werelds eerste duikboot uit de zeventiende eeuw te zien naast de futuristische Ortega Submersible, de winnaar van de Piet de Jong Innovatieprijs in 2016. Niet alles is echter even succesvol, Gamechangers toont naast revolutionaire uitvindingen ook vergeefse, tijdrovende en geld slurpende pogingen.

Over het Scheepvaartmuseum

Het Scheepvaartmuseum toont vijf eeuwen aan maritieme geschiedenis, gevangen in een verzameling van ongeveer 300.000 objecten. Deze objecten komen van verzamelaars, rederijen en liefhebbers. Ze geven een goed beeld van de band van Nederland met de zee, de zee die ons land de Gouden Eeuw bezorgde.

Bestelinformatie

U bespaart € 16,-
Op max. 1 ticket per VIP-KAART
Let op vergeet niet uw VIP-KAART mee te nemen

Beeld: Eddo Hartmann

Praktische informatie

Locatie: Het Scheepvaartmuseum
Adres: Kattenburgerplein 1, Amsterdam
Telefoonnummer: 020 523 22 22
Website: www.hetscheepvaartmuseum.nl

Vergelijkbaar aanbod

© 2018 BankGiro Loterij N.V. De vergunning voor de loterij is afgegeven door de Kansspelautoriteit onder kenmerk 10235 d.d. 23/12/2016. 18+ Speel bewust