GRATIS

Museum SCHUNCK Heerlen

SCHUNCK

Het SCHUNCK Glaspaleis is een culturele instelling met een museum voor moderne en hedendaagse kunst, een architectuurinstituut, een bibliotheek en een muziek- en dansschool.

Basquiat: The Artist and His New York Scene

2 februati t/m 2 juni 2019

SCHUNCK brengt de Europese première van een onverteld verhaal naar Heerlen, namelijk dat van de jonge Jean-Michel Basquiat (1960 - 1988) en zijn tijdgenoten uit het New York van de jaren 1978-1982. In een intieme tentoonstelling volgen we de ontwikkeling van Basquiat nog voor hij doorbrak van straatkunstenaar van poëtische graffiti-teksten naar wereldster. Daarnaast is er werk te zien van zijn tijdgenoten als Keith Haring, Nan Goldin en Jenny Holzer. Uiteraard bewonder je ook de topstukken van Basquiat zelf.


Over SCHUNCK

Het SCHUNCK Glaspaleis aan de Bongerd in Heerlen is een culturele instelling met een museum voor moderne en hedendaagse kunst, een architectuurinstituut, een bibliotheek en een muziek- en dansschool. Het modernistische Glaspaleis staat als iconisch erfgoed op de lijst van 1000 belangrijkste gebouwen van de 20e eeuw van de International Union of Architects en wordt in één adem genoemd met de belangrijkste monumenten van het Nieuwe Bouwen, zoals het Rietveld Schröderhuis en de Van Nellefabriek. Het museum toont wisselende exposities én bezit een uitgebreide collectie moderne en hedendaagse Nederlandse schilderkunst en deelcollectie Aad de Haas.

Informatie

U bespaart € 12,50 per ticket
Op max. 1 ticket per VIP-KAART
Let op alleen geldig op vertoon van uw VIP-KAARTB
eeld: Harry Heuts Photography

Praktische informatie

Locatie: SCHUNCK
Adres: Bongerd 18, Heerlen
Telefoonnummer: 045 577 2200
Website: www.schunck.nl

Vergelijkbaar aanbod

© 2019 BankGiro Loterij N.V. De vergunning voor de loterij is afgegeven door de Kansspelautoriteit onder kenmerk 10235 d.d. 23/12/2016. 18+ Speel bewust