Gratis

Museum Stedelijk Museum Amsterdam

Stedelijk Museum

Het Stedelijk Museum is, met haar 90.000 objecten, één van de meest invloedrijke musea voor twintigste-eeuwse kunst.

Amsterdam Magisch Centrum

t/m 6 januari

Typerende gebeurtenissen uit de jaren 60 zijn nauurlijk het hippie-protest tegen de Vietnamoorlog en de grote studentenopstand in Parijs. Het Stedelijk kijkt voorbij deze bekende feiten. Het “Magisch Centrum Amsterdam”, in de woorden van Provo-kunstenaar Robert Jasper Grootveld, beleeft zijn hoogtij in de jaren 1967-1970. De reputatie van Amsterdam als stad waar alles mogelijk is, is dan definitief gevestigd. Amsterdam ontpopt zich tot een progressieve en artistieke vrijplaats, en oefent een grote aantrekkingskracht uit op jongeren uit de hele wereld. In die tijd verandert de beeldende kunst ingrijpend. Kunstenaars verzetten zich tegen de gevestigde orde en gaan op zoek naar nieuwe podia; op straat, in tijdschriften of op tv. 

Over het Stedelijk Museum

Het Stedelijk Museum heeft bijna 90.000 objecten in het bezit. De collectie heeft als enkele pijlers De Stijl, het Bauhaus, Cobra, popart en het oudere neo-impressionisme. Zo heeft het museum een grote collectie schilderijen en tekeningen van Kazimir Malevitsj, werken van Manet, Vincent van Gogh en Cézanne.

Informatie

U bespaart € 17,50
Op max. 1 ticket per VIP-KAART
Let op u hoeft niet in de rij te wachten
neem de linkerdraaideur direct naar de ingang
alleen geldig op vertoon van uw VIP-KAART

Beeld header: Studio Gandalf
Beeld ankeiler: © Adri Hazevoet

Praktische informatie

Locatie: Stedelijk Museum
Adres: Museumplein 10, Amsterdam
Telefoonnummer: 020 573 29 11
Website: www.stedelijk.nl

Vergelijkbaar aanbod

© 2018 BankGiro Loterij N.V. De vergunning voor de loterij is afgegeven door de Kansspelautoriteit onder kenmerk 10235 d.d. 23/12/2016. 18+ Speel bewust