30% korting

Meer beleven Synagoge Groningen Groningen
Sluit venster x

Synagoge Groningen

Een bezoek aan de prachtige Groninger Synagoge brengt u meteen in Oosterse sferen.

Stardust & Chicken Soup

t/m 2 september

Voor deze expositie lieten studenten van kunstacademie Minerva zich inspireren door het Joodse verleden van de Folkingestraat waaraan de synagoge staat. Daarmee treden zij in de voetsporen van kunstenaars die in 1997 een vergelijkbaar project uitvoerden onder de titel 'Verbeeld Verleden'. De expositie toont hoe een nieuwe generatie kunstenaars naar het verleden en de toekomst kijkt. Het resultaat: een zeer gevarieerde expositie met verrassende en spraakmakende artistieke creaties.

Over Synagoge Groningen

In de Synagoge leert u alles over elementen van de Joodse traditie, zoals de Joodse feestdagen. U ziet onder meer hoe een koosjere keuken is ingericht en hoe een Choepa (joodse bruiloft) verloopt. Naast het mikwe (joods ritueel bad) ziet u ook het religieuze deel van de synagoge, waar de Joodse Gemeente Groningen haar diensten houdt. Op zondag kunt u deelnemen aan een wandeling door de voormalige Joodse buurt van Groningen.

Bestelinformatie

U ontvangt 30% korting aan de kassa
op de entree incl. rondleiding
en de zondagswandeling
Op max. 4 tickets per VIP-KAART
Let op alleen op vertoon van uw VIP-KAART

Praktische informatie

Locatie: Synagoge Groningen
Adres: Folkingestraat 60, Groningen
Telefoonnummer: 06 - 2819 2619 (ma t/m vrij 13.00-17.00 uur)
Website: www.synagogegroningen.nl

Vergelijkbaar aanbod

© 2018 BankGiro Loterij N.V. De vergunning voor de loterij is afgegeven door de Kansspelautoriteit onder kenmerk 10235 d.d. 23/12/2016. 18+ Speel bewust