Gratis

Museum Teylers Museum Haarlem

Teylers Museum

In het oudste museum van Nederland ziet u een gevarieerde verzameling van fossielen, mineralen, instrumenten, boeken, munten, schilderijen en tekeningen.

Diepzeegeheimen - t/m 9 september

Is er leven op de bodem van de oceaan? Het is haast niet voor te stellen: de enorme druk van het water, de afwezigheid van zonlicht en voedsel, de ijzige koude… Toch bevindt een groot deel van alle levende diersoorten zich in de diepzee. De natuurhistorische bibliotheek van Teylers Museum bezit bijzondere boeken over de fascinerende zoektocht naar leven in de diepzee. Maak kennis met de fragmentarische inzichten uit rariteitenkabinetten, de vangsten van de grootschalige oceanografische expedities uit de 19e eeuw en de allereerste pogingen om naar de diepzee te duiken. Laat u verwonderen door de rijke vondsten, van microscopische stralendiertjes en prachtig gekleurde zeeanemonen tot monsterlijke hengelvissen.

Over het Teylers Museum

Het Teylers Museum in Haarlem opende in 1784 haar deuren en is daarmee het oudste museum van Nederland. De sfeer die het museum uitstraalt is nog van vroegere tijden. Bezoekers kunnen een gevarieerde verzameling van fossielen, mineralen, instrumenten, boeken, munten, schilderijen en tekeningen bekijken. Zo heeft het museum 25 originele tekeningen van Michelangelo en ook werken van Rembrandt, Rafaël, Goltzius en Claude Lorrain in het bezit. In het Lorentz Lab gaat u terug in de tijd naar de periode 1909-1928 toen Nobelprijswinnaar Hendrik Antoon Lorentz in Teylers Museum zijn eigen bloeiende laboratorium had. 

Meer tips en inspiratie voor een dagje Haarlem?

Bekijk dan onze video De Gids waarin we u meenemen naar de stad Haarlem, langs verschillende VIP-KAART locaties. En laten u zien wat daar nog meer in de buurt te beleven is.Op vertoon van uw BankGiro Loterij VIP-KAART aan de kassa heeft u gratis toegang tot dit museum. Voor tijdelijke tentoonstellingen kan een toeslag worden gevraagd. Vergeet niet uw VIP-KAART mee te nemen.

Praktische informatie

Locatie: Teylers Museum
Adres: Spaarne 16, Haarlem
Telefoonnummer: 023 516 09 60
Website: www.teylersmuseum.nl

Vergelijkbaar aanbod

© 2018 BankGiro Loterij N.V. De vergunning voor de loterij is afgegeven door de Kansspelautoriteit onder kenmerk 10235 d.d. 23/12/2016. 18+ Speel bewust