Gratis

Museum Tropenmuseum Amsterdam

Tropenmuseum

Het Tropenmuseum maakt nieuwsgierig naar de enorme culturele diversiteit in de wereld.

Cool Japan

t/m 1 september 2019

Cool Japan brengt de wereldwijde fascinatie voor Japan in beeld: van Hello Kitty tot samoerai en van de herkenbare Japanse horror tot kawaii (‘cute’) fashion uit de straten van Tokio. De tentoonstelling trok vorig jaar een recordaantal bezoekers in Museum Volkenkunde en is vanaf nu in vernieuwde vorm te zien in Amsterdam. Door middel van historische topstukken uit de Japancollectie van het Tropenmuseum, ziet u dat dat de iconen van nu in een lange traditie staan. Opvallend zijn de overeenkomsten tussen de oude meesters en moderne tekenaars. Eeuwenoude technieken en visuele trucs in historische prenten, houtsneden en schilderingen worden bijvoorbeeld nog steeds worden toegepast door moderne mangaka (tekenaars) en animatoren.


Over het Tropenmuseum

Het Tropenmuseum maakt nieuwsgierig naar de enorme culturele diversiteit in de wereld. Universele thema’s als rouwen, vieren, versieren, vechten en bidden, laten zien dat er wereldwijd verschillen maar ook overeenkomsten zijn. Dit wordt verhalend en met muziek uitgelegd.

Informatie

U bespaart € 16,-
Op max. 1 ticket per VIP-KAART
Let op alleen geldig op vertoon van uw VIP-KAART

Beeld: Matsuura Hiroyuki, Tropenmuseum Amsterdam

Praktische informatie

Locatie: Tropenmuseum
Adres: Linneausstraat 2, Amsterdam
Telefoonnummer: 088 004 28 00
Website: www.tropenmuseum.nl

Vergelijkbaar aanbod

© 2019 BankGiro Loterij N.V. De vergunning voor de loterij is afgegeven door de Kansspelautoriteit onder kenmerk 10235 d.d. 23/12/2016. 18+ Speel bewust