33% korting

Museum Waterliniemuseum Bunnik
Sluit venster x

Waterliniemuseum

In Waterliniemuseum Fort bij Vechten leert u in een interactieve ontdekkingstocht hoe water als wapen werd ingezet.

Objectief

25 mei t/m 28 oktober

In de serie Objectief krijgt u inzicht in ontwikkelingen binnen thema’s als water, verdediging, militairen, architectuur en natuur. Zo ziet u vanaf 25 mei werk van kunstenaar Hester Pilz. Zij maakt een kunstwerk van het landschap en geeft er zo een nieuwe betekenis aan. Deze solotentoonstelling bestaat uit enkele grote land art objecten op het fort en foto’s van projecten en maquettes. Zo maakte Pilz voor het Waterliniemuseum een enorm mensfiguur van wilgentenen, deze stapt als het ware over de waterlinie heen.


Over het Waterliniemuseum

Waterlinies zijn een typisch Nederlands verdedigingssysteem. Aaneengesloten polders werden onder water gezet waardoor zwaar geschut wegzakte en het tegelijkertijd te ondiep was om te bevaren. De vijftig meter lange openluchtmaquette van de Nieuwe Hollandse Waterlinie laat precies zien hoe dit werkt. Wilt u het onder water zetten écht ervaren? Zet dan de virtual reality-bril op en maak een parachutesprong over de waterlinie!

Bestelinformatie

U ontvangt 33% korting aan de kassa
Op max. 4 tickets per VIP-KAART
Let op alleen geldig op vertoon van uw VIP-KAART

Praktische informatie

Locatie: Waterliniemuseum
Adres: Achterdijk 10-14, Bunnik
Tot en met: 31 december 2017
Telefoonnummer: 030 - 656 5285
Website: waterliniemuseum.nl

Vergelijkbaar aanbod

© 2018 BankGiro Loterij N.V. De vergunning voor de loterij is afgegeven door de Kansspelautoriteit onder kenmerk 10235 d.d. 23/12/2016. 18+ Speel bewust