Gratis

Museum Zeeuws Museum Middelburg

Zeeuws Museum

Het Zeeuws Museum herbergt een verzameling Zeeuws erfgoed bewaard: van wandtapijten tot streekdracht en van archelogische vondsten tot hedendaagse kunst.

Landschappen - t/m 6 mei 2018

Documentairemaker Jos de Putter is bekend van 'Het is een schone dag geweest' (1993), de film waarin hij het laatste actieve jaar van zijn ouders op hun boerderij in Zeeuws-Vlaanderen vastlegde. Sindsdien heeft de Putter enkele installaties gemaakt rondom het thema ‘roots’ en afscheid. Deze zijn nu voor het eerst samen te zien in het Zeeuws Museum. Centraal in de tentoonstelling staat de nieuwe serie Landschappen (2017). Het is een serie van zes wisselende videoportretten van boeren en landarbeiders die een leven lang met de hand hebben gewerkt. In hun blik ligt verscholen wat we eigenlijk niet onder woorden kunnen brengen. Het is de opslagplaats waarin een leven mét en ván de grond bewaard is gebleven.

Over het Zeeuws Museum

In het Zeeuws Museum wordt de bezoeker op onconventionele wijze in aanraking gebracht met de gevarieerde collectie. De Zeeuwse identiteit speelt hierbij een grote rol. Buiten de provincie kent men vooral de clichés als Zeeuws Meisje, zon, zee en mosselen. In de permanente tentoonstelling 'Dit is Zeeland' komen alle aspecten aan bod en meer. Wars van chronologie en conventies, brengt de tentoonstelling vele perspectieven op de cultuur en geschiedenis van Zeeland samen. Honderden collectiestukken, waaronder een aantal nieuwe aanwinsten en bruiklenen, vertellen een verhaal over Zeeuwen door de eeuwen heen. Levens op het (ei)land en op zee, in vrede en in oorlog, aan de macht en in de luwte, leeg en overbevolkt.

Op vertoon van uw BankGiro Loterij VIP-KAART aan de kassa heeft u gratis toegang tot dit museum. Vergeet niet uw VIP-KAART mee te nemen.

Praktische informatie

Locatie: Zeeuws Museum
Adres: Abdij 3-4, Middelburg
Telefoonnummer: 0118 - 65 30 00
Website: www.zeeuwsmuseum.nl

Vergelijkbaar aanbod

© 2018 BankGiro Loterij N.V. De vergunning voor de loterij is afgegeven door de Kansspelautoriteit onder kenmerk 10235 d.d. 23/12/2016. 18+ Speel bewust