2 PERSONEN GRATIS

Museum Zuiderzeemuseum Enkhuizen

Zuiderzeemuseum

Hier komen de verhalen tot leven van mensen die vroeger rond de Zuiderzee woonden. Zie, hoor, voel, proef en ruik het dagelijkse leven rond de Zuiderzee, voordat de Afsluitdijk het in 1932 veranderde in het IJsselmeer. 

Mooi samen

16 november 2018 t/m 5 mei 2019

Ontdek in het binnenmuseum een fascinerend beeld van het rijke verenigingsleven rondom de voormalige Zuiderzee in de tentoonstelling Mooi samen. Aan de hand van portretfotografie door Koos Breukel en Sander Toelstra en persoonlijke verhalen door journalist Thijs de Boer geeft de tentoonstelling een bijzonder kijkje in de leefstijl van de verenigingsleden. Waarom worden mensen lid van een vereniging en zetten ze zich hiervoor jarenlang in? Naast de intrigerende portretten toont Mooi samen ook verschillende korte films over de verenigingen en een kijkje achter de schermen met de makers. Gedurende de tentoonstellingsperiode organiseert het Zuiderzeemuseum meerdere bijpassende activiteiten. Doe bijvoorbeeld mee aan een workshop portretfotografie of volg een college over ‘Het geheimzinnige portret’.

enkhuizen doet mee aan de ns-actie, klik hier


Over het Zuiderzeemuseum

Het buitenmuseum is momenteel gesloten, maar op 30 maart 2019 start het nieuwe seizoen. Met meer dan honderdveertig historische gebouwen uit plaatsen rond de voormalige Zuiderzee, is het buitenmuseum een dorp op zich. Bezoek het postkantoor, maak kennis met de bewoners van Urk en help mee met de oude ambachten.

Beeld: Koos Breukel en Sander Troelstra

Bestelinformatie

U bespaart tot € 18,- op de entree
Op max. 2 tickets per VIP-KAART
Let op 2 personen gratis-actie is geldig t/m 30 juni 2019
alleen geldig op vertoon van uw VIP-KAART

Praktische informatie

Locatie: Zuiderzeemuseum
Adres: Wierdijk 12-22, Enkhuizen
Telefoonnummer: 0228 35 11 11
Website: www.zuiderzeemuseum.nl

Vergelijkbaar aanbod

© 2019 BankGiro Loterij N.V. De vergunning voor de loterij is afgegeven door de Kansspelautoriteit onder kenmerk 10235 d.d. 23/12/2016. 18+ Speel bewust