Gratis

Museum Zuiderzeemuseum Enkhuizen

Zuiderzeemuseum

Hier komen de verhalen tot leven van mensen die vroeger rond de Zuiderzee woonden. Zie, hoor, voel, proef en ruik het dagelijkse leven rond de Zuiderzee, voordat de Afsluitdijk het in 1932 veranderde in het IJsselmeer. 

Vers van Vroeger

t/m 28 oktober

Ga op verkenningstocht door het buitenmuseum en ontdek wat u allemaal kunt eten ‘uit de zee’ en ‘van het land’. Laat u verrassen door hapjes van vroeger en proef ook van hedendaagse lekkernijen geïnspireerd door toen. Onder de noemer Vers van vroeger vormt ‘eten’ dit jaar de rode draad: wat at men zo’n honderd jaar geleden? Waar kwamen de ingrediënten vandaan? En – ook heel belangrijk in een tijd zonder koelkast – hoe bleef eten zo lang mogelijk houdbaar? Eten moet u natuurlijk ook zelf ervaren en dus proeft u sprot bij de visrokerij, ontdekt u oude fruitsoorten in de boomgaard en geniet u van een ouderwets ‘ulevelletje’.


Over het Zuiderzeemuseum

Wanneer de lente begint, dan opent het Zuiderzeemuseum zijn buitenmuseum. Met meer dan honderdveertig historische gebouwen uit plaatsen rond de voormalige Zuiderzee, is het buitenmuseum een dorp op zich. Bezoek het postkantoor, maak kennis met de bewoners van Urk en help mee met de oude ambachten.

Informatie

U bespaart € 16,-
Op max. 1 ticket per VIP-KAART
Let op alleen op vertoon van uw VIP-KAART

Praktische informatie

Locatie: Zuiderzeemuseum
Adres: Wierdijk 12-22, Enkhuizen
Telefoonnummer: 0228 35 11 11
Website: www.zuiderzeemuseum.nl

Vergelijkbaar aanbod

© 2018 BankGiro Loterij N.V. De vergunning voor de loterij is afgegeven door de Kansspelautoriteit onder kenmerk 10235 d.d. 23/12/2016. 18+ Speel bewust